• Lezing slachthuisproces

  In deze lezing komen Dana Eijmaal en Gerrit Maassen van de NVWA ons vertellen over het slachtproces. Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het beginnen van je studie diergeneeskunde, maar wat er wel bij hoort.

 • Lezing – Respiratie

  In deze uitgebreide lezing over respiratoire aandoeningen zal Cornélie Westermann ons meenemen in de pathogenese en diagnostiek van verscheidene problemen en worden interessante casuïstieken besproken.

 • ISELP

  Op de ISELP-avonden worden locomotieproblemen bij paarden uitgewerkt door middel van casuïstieken. Op beide avonden komen sprekers die gecertificeerd zijn door de International Society of Equine Locomotor Pathology (ISELP) en zijn dus zeer kundig. Daarom is dit evenement een interessante nascholing voor dierenartsen, maar door de casuïstieken ook uitermate boeiend voor studenten!

 • Symposium – ‘The Science of Equine Locomotion’

  De crème de la crème van locomotie-onderzoek komt naar Utrecht! Op 1 april zullen zeven vooraanstaande onderzoekers vertellen over hun onderzoeksgebieden, waarbij reflectie op de huidige kennis en de huidige koers die onderzoek neemt een terugkerend thema is.

 • Algemene Ledenvergadering
  Op deze ALV zal bestuur “Chiron” aftreden en het f.t. bestuur worden ingeslagen. Verder wisselt ook een deel van onze commissies. U bent welkom in collegezaal Paard vanaf 19:00.