Het 26e Bestuur der Veterinaire Hippische Vereniging
‘Helios

Melissa van der Veen – Voorzitter
Louise van Kleef – Secretaris
Daphne Zeedijk – Penningmeester
Marleen Runherd – Vice-Voorzitter
Lisanne Hartman – PR/Sponsoring
Sanne van Thiel – Redacteur

 

Het verhaal achter Helios

Helios is de zonnegod uit de Griekse mythologie. Hij is verantwoordelijk voor de zonsopgang en-ondergang. ’S Ochtends stijgt hij in het oosten op uit de oceaan, om na zijn rit door de hemel, ’s avonds weer neer te strijken in het westen in de oceaan. In de nacht vaart hij op zijn bekervormige gouden zonneboot terug van het westen naar het oosten over de oceaan. Elke dag brengt hij in zijn zonnewagen het licht naar de mensen op aarde met een krans van lichtgevende zonnestralen om zijn hoofd. Hierom wordt hij niet alleen zonnegod genoemd, maar ook god van het zicht en de alziende god. Met zijn schitterende stralen naar beneden, kan hij alles aanschouwen en aan het licht brengen.

Zijn vlammensnuivende paarden trekken hem de hemel door. De 4 onsterfelijke gevleugelde paarden; Aethon (vurig), Aeos (hij die de hemel draait) Bronte en Phlegon (brandend) hebben zo’n vurige aard dat niemand anders dan Helios, zelfs Zeus niet, ze kan besturen. Paarden zijn dan ook erg belangrijk voor Helios en worden zelfs genoemd als zijn lievelingsdier. Zo schenkt hij paarden onder andere aan Herakles en Kirke.

Bij ons wordt de zonnewagen niet door 4, maar door 6 getrokken. Zo hopen we met z’n zessen het licht van de VHiVer te laten stralen over de Uithof. Een lichtpunt is een gunstig, hoopgevend aspect, een punt van verduidelijking. Dit jaar hopen wij het punt van verduidelijking te zijn, om zo een lichtpuntje te worden in de dag van de studenten. Met interessante lezingen, workshops en excursies, maar ook met de bijbehorende gezelligheid. Op borrels, recepties, feestjes, maar ook door de gangen van het Androclus of de klinieken. Wij zullen ons best doen de zon elke dag laten stralen over de VHiVer.

Onze Sponsoren

(c) Veterinaire Hippische Vereniging - 2023