Lezing – Laminitis

Hoefbevangenheid, oftewel laminitis, is een zeer pijnlijke aandoening met een ingewikkelde pathogenese. Meer weten over hoe het ontstaat, hoe je het kunt behandelen en hoe je het kunt voorkomen? Kom op 17 maart naar deze lezing van Ellen Roelfsema!

Aanmelden via deze link

Lezing – Respiratie

In deze uitgebreide lezing over respiratoire aandoeningen zal Cornélie Westermann ons meenemen in de pathogenese en diagnostiek van verscheidene problemen en worden interessante casuïstieken besproken.

Aanmelden kan via deze link.

ISELP

Op de ISELP-avonden worden locomotieproblemen bij paarden uitgewerkt door middel van casuïstieken. Op beide avonden komen sprekers die gecertificeerd zijn door de International Society of Equine Locomotor Pathology (ISELP) en zijn dus zeer kundig. Daarom is dit evenement een interessante nascholing voor dierenartsen, maar door de casuïstieken ook uitermate boeiend voor studenten!

Aanmelden als dierenarts: klik hier
Aanmelden als student: klik hier

Symposium – ‘The Science of Equine Locomotion’

De crème de la crème van locomotie-onderzoek komt naar Utrecht! Op 1 april zullen zeven vooraanstaande onderzoekers vertellen over hun onderzoeksgebieden, waarbij reflectie op de huidige kennis en de huidige koers die onderzoek neemt een terugkerend thema is.

Dierenartsen kunnen zich via dit formulier aanmelden.

Veterinarians can register for the symposium via this link

Terugblik – Algemene Ledenvergadering

Bij de Algemene Ledenvergadering op 17 oktober, is het bestuur 2018-2019 ‘Chiron’ afgetreden. De bestuursleden van Chiron hebben zich het afgelopen jaar enorm ingezet voor de vereniging en hebben vele successen behaald. Ondertussen hebben zes kersverse bestuursleden hun taken overgenomen, onder de naam ‘Arion’

Bestuur 2019-2020 ‘Arion’ heeft zich als volgt geconstitueerd:

Voorzitter – Tim Warmelink
Secretaris – Pip van Leeuwen
Penningmeester – Jiska Keus
Vice-voorzitter – Solvor Malmei
PR/Sponsoring – Zoë Pasman
Redacteur – Suzan Büchli

Er wordt uitgekeken naar komend jaar en wij hopen veel van onze leden te verwelkomen op onze activiteiten.

Algemene Ledenvergadering

Op deze ALV zal bestuur “Chiron” aftreden en het f.t. bestuur worden ingeslagen. Verder wisselt ook een deel van onze commissies. U bent welkom in collegezaal Paard vanaf 19:00.

Terugblik – Peerdepieten

Traditiegetrouw vierden ook wij de verjaardag van de Diergeneeskundige Studenten Kring mee. Het was een fantastische zonnige dag met een spannende koers waarbij ook enkele van onze (commissie)leden deelnamen! We feliciteren Annick nogmaals met haar overwinning!

Terugblik – Paasreceptie

De klapper van het jaar: onze eigen receptie! Met behulp van een fantastisch receptieteam was het een hele gezellige en geslaagde avond. Graag bedanken we Danielle, Dieuwertje, Tim, Femke en Emma voor hun hulp en natuurlijk alle gasten voor hun komst!

Terugblik – HLV

Onze Halfjaarlijkse Ledenvergadering van afgelopen donderdag fungeerde als een mooi terugblikmoment op het afgelopen halfjaar. Niet alleen voor de aanwezigen, maar ook voor ons zelf als bestuur. Ieder bestuurslid kreeg de kans zijn of haar werk te presenteren. We hebben waardevolle feedback ontvangen waarmee we zeker aan de slag kunnen!

Terugblik – Circulatie lezing

Op 1 april vond de Circulatielezing met Inge Wijnberg plaats. Inge was goed voorbereid met allerlei interessante gespreksstof en casussen, waarbij ook de enigszins weggezakte kennis van het vak Circulatie weer werd opgefrist. Niet alleen voor dit onderwerp was het echter een nuttige avond, we werden namelijk ook meegenomen in het leggen van een duidelijke gestructureerde basis in de klinische diagnostiek. De avond was eigenlijk te kort voor wat Inge allemaal te vertellen had, dus wie weet komt er een vervolg!

« Oudere berichten